hometrainer

Een hometrainer kopen? Waar moet je dan op letten?

Ben je op zoek naar een manier om wat meer beweging te krijgen? Misschien een betere conditie of wat afvallen? Dan is een hometrainer misschien een goed apparaat voor je!

Met een hometrainer train jij op een laagdrempelige manier je conditie en verbrand je calorie├źn zodat je wat kunt afvallen.

Een hometrainer is een ideaal apparaat voor thuis. Hij is niet te duur en je kunt hem makkelijk op zolder kwijt zodat je lekker thuis kunt trainen.

Maar waar moet je op letten wanneer je een hometrainer gaat kopen? Het prijsverschil is groot, er zijn veel online aanbieders en veel verschillende specificaties..

In dit artikel probeer ik je te helpen in deze zoektocht en geef je de voornaamste zaken waarop jij moet letten wanneer je een hometrainer gaat kopen.

Stabiliteit

De stabiliteit van een hometrainer is belangrijk. Wanneer een hometrainer gaat wiebelen tijdens de training dan zit je niet lekker. Zorg daarom dat de hometrainer voldoende gewicht heeft zodat hij tijdens de training niet gaat wiebelen. Een zwaardere hometrainer is meestal een hometrainer van betere kwaliteit.

Voldoende garantie

Een goede producent geeft voldoende garantie op zijn product. Een jaar op 2 garantie mag je eigenlijk wel verwachten van een product van die prijsklasse.

Let daarop. Wanneer een hometrainer weinig garantie heeft is dat al een signaal dat de producent eigenlijk geen vertrouwen heeft in zijn eigen product…

De weerstand

Je kunt bij een hometrainer kiezen uit een magnetische weerstand of een gemotoriseerde weerstand.

Een magnetische weerstand is onderhoudsvrij en de betere keuze voor een hometrainer.

Het vliegwiel

Een zwaarder vliegwiel geeft een fijnere beweging tijdens het trainen. Zoek daarom een vliegwiel met voldoende gewicht. Kies je een hometrainer met een te licht vliegwiel dan kan de beweging wat stroef aanvoelen.

Hopelijk heb ik je voldoende tips gegeven waar je op moet letten bij de aankoop van een hometrainer! Succes met jouw zoektocht!