hulp bij afvallen

Hulp bij afvallen: 3 manieren om hulp te krijgen

Voor veel mensen is afvallen nog steeds een eenzame lijdensweg. Het is niet eenvoudig om alleen de strijd met de kilo’s aan te gaan. Er zijn diëten genoeg. Maar bij ieder dieet sta je er alleen voor.

Wil je dit niet. Dan kun je ook kiezen voor hulp bij afvallen. Er zijn namelijk genoeg programma’s die hulp bij afvallen bieden. Hierbij kun je onder deskundige hulp begeleid afvallen. Begeleid afvallen bied een groot aantal voordelen ten aanzien van de simpele boeken of andere crashdiëten.

Online programma

Er zijn ook online programma’s voor begeleid afvallen. Bij een online programma heb je altijd en overal toegang tot het programma. Ideaal voor mensen die een druk leven hebben en toch hulp bij afvallen willen. Je kunt het online programma doen wanneer het je goed uitkomt. Er zijn verschillende programma’s online beschikbaar. De meeste programma’s bieden een uitgebreid online programma met het bijvoorbeeld het volgende:

  • Hulpmiddelen om je eetgewoontes in kaart te brengen. Mensen die hun eetgewoontes bijhouden hebben meer kans van slagen dan mensen die dit niet doen.
  • Je voortgang in kaart gebracht
  • Met makkelijke grafieken wordt je wekelijks weegmoment weergegeven. Hiermee zie je in één oogopslag of je op de goede weg bent.
  • Toegang tot verschillende recepten. Voor ieder wat wils. Uit de recepten kun je heerlijke gerechten klaarmaken die binnen je dieet passen.
  • Online workouts. Workouts voor ieder niveau. Kies uit meer dan 50 workout video’s om lekker te bewegen.
  • Advies van voedingsdeskundige en fitnesstrainers.

Wil jij ook hulp bij afvallen? Dan is een online programma een goede keus.

Hulp bij afvallen met meetings

Heb je liever persoonlijk contact? Dan kun je bijvoorbeeld een cursus volgen bij weight watchers of kijken naar een diëtiste. Tijdens zo’n cursus kom je op regelmatig basis samen met andere cursisten. Hierbij wordt besproken hoe iedereen met het afvallen omgaat en wat voor hun het beste werkt. Dit geeft je inzicht in de methodes die andere mensen gebruiken om succesvol af te vallen.

Ook wordt je tijdens zo’n meeting discreet gewogen. Samen met je coach bekijk je de voortgang en stel je nieuwe doelen voor jezelf. Dit weegmoment is een goede stok achter de deur en een goede hulp bij afvallen. Het voelt natuurlijk wel alsof je verantwoording af moet leggen over je resultaat. Iets wat zeker helpt als motivatie om je dieet vol te houden. Deze bijeenkomsten worden meestal in de avonduren georganiseerd. Hierdoor is het makkelijk te combineren met werk en gezinsleven.

Tijdens zo’n cursus krijg je ook informatie over goede en slechte voeding, recepten en een makkelijke weekplanner. Hiermee kun je op een makkelijke manier kiezen voor maaltijden die binnen het dieet passen.

Het totale pakket maakt het begeleid afvallen programma een hele goede hulp bij afvallen.

Een goed programma

Er zijn veel verschillende begeleid afvallen programma’s in de markt. Je kunt kiezen voor een diëtiste voor een 1 op 1 begeleiding. Er is meestal wel een diëtiste in je woonplaats aanwezig. Als je liever in groepsverband begeleiding zoekt kun je kiezen voor bijvoorbeeld Weight Watchers. Dit is een bekende en betrouwbare partner in begeleid afvallen.

Photo credit: Phalin